Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Σε είδα...

Σε είδα βιαστικό και αγχωμένο, να προσπαθείς να επιβάλεις τις προσωπικές σου επιλογές και να παρακάμπτεις τις αξιοκρατικές διαδικασίες του πανεπιστημίου, ώστε οι εκλεκτοί σου να κερδίζουν θέσεις σε μεταπτυχιακά προγράμματα.

Σε είδα να κρύβεσαι και να φοβάσαι όταν άρχιζαν οι ερωτήσεις και απαιτήσεις άλλων ακαδημαϊκών για έλεγχο επί των διαδικασιών.

Σε είδα ασφαλή και ήρεμο να περπατάς όλο περηφάνια βγαίνοντας από κομματικά γραφεία, σίγουρος πως το υπάρχον σύστημα είναι ικανό να σου εξασφαλίσει ατιμωρησία για τις παράτυπες δραστηριότητές σου.

Σε είδα να χλευάζεις τη Δικαιοσύνη και να φεύγεις καμαρωτός σαν παγόνι ύστερα από μια δίκη παρωδία, που πίστεψες πως ήταν η τελευταία πράξη του κουκουλώματος των ανήθικων πράξεών σου.

Σε είδα να αποφεύγεις να εμφανιστείς στην ορκομωσία του τμήματος του οποίου είσαι πρόεδρος, ανίκανος να αντιμετωπίσεις την αλήθεια, βρίσκοντας προφάσεις και αντικαταστάτες.

Σε είδα να αγχώνεσαι ξανά, γιατί η υπόθεση Αλεξανδρόπουλου δεν μπήκε στο αρχείο, και στο νέο δικαστήριο ίσως καταδικαστείς.

Σε είδα, τέλος, να χάνεις την αυτοπεποίθησή σου, που ήταν στηριγμένη στην κλοπή και τη διαφθορά, και να τσαλακώνεις το κοστούμι σου σκίζοντας αφίσες, που απλά ενημέρωναν για την υπόθεση Αλεξανδρόπουλου και την εμπλοκή σου στα σκάνδαλα.

Εγώ θα συνεχίζω να διεκδικώ αξιοκρατία και θα σε δω απέναντί μου.

Θα συνεχίζω να απαιτώ διαφάνεια και ξέρω πως θα σε δω να εναντιώνεσαι.

Θα συνεχίζω να κολλάω αφίσες ενημέρωσης και συ "θλιβερή φιγούρα" σκίζε όσες θέλεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου